Моніторинг результатів лабораторних та інструментальних досліджень за 8 місяців 2016 року

За 8 місяців 2016 року  Державною установою «Чернівецький обласний лабораторних центр Міністерства охорони здоров’я України» (далі – центр)  проведено 230 досліджень проб полімерних матеріалів та  товарів побутової хімії. Зокрема, парфюмерно-косметичних виробів, побутових речей,  дитячих іграшок, взуття,  полімерних виробів, що контактують з харчовими продуктами. Перевищень гранично - допустих концентрацій не встановлено.
Протягом 8 місяців 2016 року забезпечено радіологічний контроль за будівельними та лісоматеріалами (проведено 663 дослідження), продуктами харчування та питною водою (353 дослідження),  проведено 420 замірів  радону-222 та 31 677 замірів  рівнів потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання, відхилення від нормативів виявлено в 1 випадку замірів  радону-222.
При дослідженні фізичних факторів навколишнього середовища протягом 8 місяців 2016 року проведено: 1216 замірів рівнів електромагнітних випромінювань, перевищень граничних показників не встановлено; 288 виміри рівнів шуму, з них у 47 – було виявлено перевищення гранично-допустимого рівня; 13 замірів рівнів вібрації, перевищень не виявлено.   
Центром, відповідно до заяв суб’єктів господарювання, проведено дослідження 63 проб харчових продуктів на вміст генетично-модифікованих організмів, перевищень встановлених норм не було. Також  досліджено 587 проб харчових продуктів по санітарно-хімічних показниках та 547 проб по бактеріологічних показниках, з яких  1 проба молочних продуктів  не відповідала нормативам  по  бактеріологічних показниках.
За результатами лабораторних досліджень суб’єктам господарювання  та громадянам надано рекомендації щодо  вжиття заходів, з метою усунення шкідливого впливу факторів навколишнього середовища на стан здоров’я  населення.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ